HTML

B city life - Brüsszel vs Budapest

Néhány éve már Brüsszelben élek. Előtte Budapesten éltem. 2014 nyarán választanom kell, maradjak-e Brüsszelben, vagy menjek haza Budapestre. Ez a blog arról szól, hogy mindennapi élet apró-cseprő dolgaiban melyik város a jobb. Minden témában egy pontot lehet szerezni. A jelenlegi állás: Brüsszel - Budapest 2:1

Friss topikok

Címkék

Archívum

2013.09.19. 17:22 Bcitylife

Esti piac

jpg_12759.jpg_410x202

A hét egy-egy estéjén Brüsszel különböző kisebb terein esti piac nyílik. Szerda este például a Place du Chatelain-on van piac. Lehet kapni mindenféle zöldséget, gyümölcsöt, sajtot, húst, halat és virágot is. Az ilyen esti piacok persze nem csak azért jók, mert megvehetjük az esti rántottához a hozzávalókat. A klasszikus piaci áruk melelt ugyani kitelepülnek pl. borászatok is, és több helyen lehet meleg ételt kapni, a crepes-től a koshary-n és a grillcsirkén át a tavaszi tekercsig. Az esti piacok ezáltal társadalmi eseménnyé válnak, ahol lehet találkozni, és egy pohár bor és crepes mellett lazítani egyet a hét közepén az otthon üldögélés helyett. Ha meg nagyon jól sikerül a szocializálódás, akkor lehet folytatni az estét a környékbeli éttermekben, bisztrókban.
Nem rémlik, hogy Budapesten lennének ilyesmik, pedig nem kell hozzá sok, csak egy kis tér, amit le lehet zárni a hét egyik estéjén az autósok elől, néhány termelő, aki szeretné eladni az áruját, és a közönség (fiatalok éppúgy mint idősebbek), akik szívesen töltenek 1-2 órát a szabadban borozgatva, anélkül hogy nagyon szét akarnák csapni magukat.

Szóljatok, ha mégis van Budapesten ilyesmi.

Addig is újabb pont Brüsszelnek.

Szólj hozzá!

Címkék: piac


A bejegyzés trackback címe:

https://bcitylife.blog.hu/api/trackback/id/tr215523971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása